***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

21 Mart 2013 Perşembe

Enerji Müzesi'ni gördünüz mü?


Hafta sonu yaklaşırken ve de planlar yapılmaya başlanırken, "Bu hafta sonu değişik bir şeyler yapmak istiyorum." cümlesi kurulurken buyurun size öneri:
Silahtarağa'daki Bilgi Üniversitesi'nin de kampüsünün yer aldığı Santralistanbul'un içindeki Enerji Müzesi. 

"Ayrıca sergi varmış gittiğimiz gün, bu da oradan bir fotoğraf"

Veee gidin diyorum, çünkü Enerji Müzesi’nde keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Kontrol odası özellikle en çok dikkatinizi çekecek yerlerden biri olacak diye düşünüyorum. Bunun yanı sıra, 22 etkileşimli ünitenin yer aldığı enerji oyun alanında  birçok denemeyi yapabiliyorsunuz. Son derece keyifli olan bu etkinlikler için pazartesi hariç her gün Santralistabul’u ziyaret edebilirsiniz.

Her yeri gezdikten sonra, Santral Otto’nun lezzetli menüsünden seçimler yaparak yemeğinizi yiyebilirsiniz. Eğer üzerine de kahve içeyim derseniz, alana kurulan Starbucks sizi misafir edebilir.

Ama ben yemek yemeyeceğim, gezime devam etmek isterim derseniz ona da var önerim elbette...
Müze'de saatlerinizin geçmeyeceğini düşünerek oradan sonra size bir rota çiziyorum. Dilerseniz ortalama on dakikalık mesafede yer alan Miniatürk'e gidip Boğaz Köprsü'nde harika bir fotoğraf çekilerek çeşitli illerin en özel mimarilerinin minyatür hallerini hayranlıkla gezebilirsiniz.

Yolunuzun üzerinde yani Şişhane yönünde Uykulukçular, kafeler ve sosyal tesisler karşınıza çıkacak. Mavi Haliç Cafe, denizin kenarı ve mavi beyaz atmosferi ile size keyifli bir yorgunluk kahvesini sunacak, benim de tercih ettiğim ve sevdiğim yerlerden biri.

Benim rotam size günü rahatlıkla akşam etmenizi sağlar. Sonrasında ise yol sizi nereye götürürse artık :=)

Bu arada yolunuzun üstünde bir de Rahmi Koç Müzesi'ni göreceksiniz. Onu da gidip, gördükten sonra yazacağım size.

Takın kolunuza arkadaşınızı -ki ben öyle yaptım.- Santralistanbul’a yolunuzu düşürün. Keyif alacağınızı biz; yani Duygu ve ben garanti ediyoruz.

Keyifli hafta sonları...

Dipnot: Silahtarağa Elektrik Santralı Osmanlı Devleti’nin kent ölçekli ilk elektrik santralidir. Haliç’in bittiği ve Kağıthane ve Alibeyköy derelerinin ağzında kurulan santral, 1914’den 1952’ye kadar İstanbul’a tek başına elektirik sağlamıştır. 1956 yılında kurulu gücü 120 bin kilovata ulaşan santralin üretim kapasitesi ilerleyen yıllarda giderek azalmış ve santral 18 Mart 1983’de elektrik üretimine son vermiştir. Eylül 2007 yılında ise koruma altına alınmıştır.

^^ Santralistanbul: Eski Silahtarağa Elektrik Santrali, Kazım Karabekir Cad. No:2, Eyüp
Haftaiçi 10:00-18:00, hafta sonları ise saat 10:00-20:00 arası ziyarete açıktır.
Yetişkinler: 25,00 TL. -  Üniversite öğrencileri: 15,00 TL. ^^

1 yorum:

  1. santrali cok severiz biz bahcesindeki minderleri:)
    rahmı koç muzesı benımde aklımda en yakın zamanda ınsallah..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...