***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

24 Şubat 2017 Cuma

Tiyatro önerisi: Bütün Kadınların Kafası Karışıktır

Bir drama ne kadar gülebilirsiniz? 

Hiç mi? Çok mu? Biraz mı? Düşündünüz mü? Cevabınız nedir?

Ele alınan konu o kadar güzel bir şekilde kurgulanmış ki çok gülüyorsunuz, güldüğünüz kadar da  “hayat böyle işte maalesef ki” diyorsunuz. Bu noktada da derin bi düşünce içerisine giriyorsunuz, üzülüyorsunuz tam o sırada da devreye giren Aysel sizi gülmekten kırıp geçiriyor.

Oyun, Ece Temelkuran’ın kitabından esinlenerek hazırlanmış. Yöneten ve yazan Selen Uçer. Kendisinin oyunculuğunu da çok beğenirim. Geçmiş dönemlerde Özgü Namal ile birlikte rol aldığı “Kuçu Kuçu” oyununda tanışıklığım olmuştur sahne performansıyla.

Kafası karışık olan dört kadının bir araya geldiği, keyifli oyuncuların rol aldığı Bütün Kadınların Kafası Karışıktır’da; Ebru karakterini Deniz Çakır, Perran’ı Füsun Demirel, Aysel’i Zeynep Kankonde, Meltem’i İpek Türkan Kaynak ve Murat karakterini de Kadir Çermik canlandırıyor.

Başrolde Deniz Çakır yani Ebru var, Ebru bir yazar. Kocasından ayrılmış, bi depresyon döneminde olan hatta bu depresyonun son noktasına gelerek kendini öldürmeyi düşünen biri. İşte olaylarda tam bu noktada yani Deniz’in evinin, balkonundan intihar girişimine bulunmasıyla başlıyor. Bunun üzerine komşuları Perran, ünlü şarkıcı Meltem Kaya ve yardımcısı Aysel cama çıkarlar ve onu durdurmaya çalışırlar. Sağında ve solunda bulunan bu komşular, intihar etmemesi için denize sebepler sunar ve oyun akar gider.

Birbirinden apayrı 4 dört kadın. Bu kadınların tek ortak noktası kafalarının hepsinin karışık olması ve bu karışıklığın üstesinden de kendi yöntemleri ile birlikte baş etmeye çalışıyor olmasıdır.

Aysa Organizasyon tarafından sahneye koyulan oyunu çeşitli mekanlarda izleyebilirsiniz. Detaylara biletix’ten ulaşabilirsiniz.

İyi seyirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...