***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

18 Mart 2014 Salı

İlk çocuk şehri: KidzMondo

Çocuğunuzla bu hafta sonu ne yapacağınızı bilemiyorsanız size süper ötesi bir önerim var: KidzMondo’ya gidin mutlaka. Burası Trump Towersın içinde bulunan ilk çocuk şehri. Bu şehrin kendi anayasası, pasaportu, kamu binaları ve yalnızca bu şehirde geçerli para birimi olmakla birlikte sadece ve sadece 14 yaşın altındaki tüm çocuklar içeriye giriş yapabiliyorlar. Siz de tercihinize göre çocuğunuzla birlikte girebilirsiniz ama ben +8 yaş grubu için girmeyin derim.

Çocuğunuzu içeriye tek bırakma konusunda çekinceniz olmasın, içeride hepsi tek başına ve birazcık girişkense illaki bir arkadaş kendine bulacaktır ve tüm günü onunla keyifli geçirecektir. Yok ben illa onun yanında olayım derseniz, size olmayın derim çünkü her aktivite ünitesine o giriyor ve siz de yanındaki banklarda yerinizi alıp etkinliğin bitmesini bekliyorsunuz ki bu da ortalama 20-25 dakika sürüyor. Bir de etkinliklerde oluşan sırayı da işin içine katarsak bu süre on dakika daha uzuyor. Yine de ben beklerim derseniz, işte orasına karışamam.

Veee gerçek bir uçağın kokpitinin monte edildiği havaalanından içeriye giren çocuğunuz işe önce bankaya gidip kendi için yatırılan kidları almayla başlıyor ve sonrasında da istediği ünitede sıraya girerek, eğlenerek öğrenmeye başlıyor. Burada sıkıntı olursa kime gidecek, ne yapacak diye hiç düşünmeyin çünkü çocuklarınızı, içeriye girdiği andan itibaren beyefendi ve hanfendi diye hitap eden, Davranış Bilimleri Enstitüsü tarafından özel eğitimlerinden geçirilen kişiler karşılıyor ve onlarla ilgileniyorlar.

Üniformalarını giyip işbaşı yapıyorlar! 
Kidizenler bu şehirde çalışıyor, para (Kidlar) kazanıyor, ister harcıyor ister biriktiriyor! Yaklaşık 40 farklı meslek ünitesinden istediklerini seçiyor, üniformasını giyiyor, işinin başına geçiyor. Doktor olduysa hasta tedavi ediyor, itfaiyeciyse yangın söndürüyor, pilotsa uçak kullanıyor. Ve yaptığı tüm işlerin karşılığında maaşını, yani Kidlar’ını kazanıyor.

KidzMondo’da hangi meslek üniteleri var?
İtfaiye istasyonu, banka, polis karakolu, saat kulesi, süpermarket, berber dükkanı, güzellik salonu, akaryakıt istasyonu, sürüş pisti, araba tamirhanesi, radyo istasyonu, TV istasyonu, gazete, inşaat sahası, ev boyama, hastane, dişçi, eczane, su fabrikası, süt fabrikası, meyve suyu fabrikası, çikolata fabrikası, üniversite, kurye şirketi, oyunculuk akademisi, modaevi, resim ve el sanatları atölyesi, doğum günü odaları…
  
Bilet fiyatları nedir?
KidzMondo şehrine giriş bilet fiyatları hafta sonu ve tatil günleri 50 TL, hafta içi ise 40 TL. Ebeveynler ve 4 yaşın altındaki çocuklar için yarı fiyatlandırma yapılıyor. 


2 yorum:

  1. Aslıhan'cım Merhaba,
    Açıldığından beri merak ediyordum KidzMondo'yu. Bir kaç tanıtım yazısı okudum ama bu kadar açık ve aydınlatıcısı yine senden geldi:)
    Sence 3 yaşındaki çocuk için uygun mudur? eğer Murat'ı götürürsem sence eğlenebilir ve farkında olabilir mi?
    Sevgiler,

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...