***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

15 Nisan 2013 Pazartesi

Kargo konserine gidilir mi?

Kargo C.tsi akşamı Beyoğlu Mask Live'da sahne aldı. Ben de hem yeni albümlerini canlı dinlemek hem de "Ozan Anlaş'ın performansıyla birlikte yeni Kargo sahnede nasıl?" sorusunu cevaplandırmak için oradaydım. 

On bire doğru benim de favori şarkılarımdan biri olan ve aynı zamanda albümün ismi olan "Gelecekle Randevum Var" şarkısı ile başladılar... Konserin detaylarına geçmeden önce Kargo ile aramdaki bir duygusal bağı sizlerle paylaşmak isterim...

Kargo'yla aramda bir duygu var(dı)!
Yıl 2005... Kargo bir cover albüm çıkarır ve solisti o zaman Koray Candemir'dir. Mevsim yaz, aylardan Ağustos. Ben Didim'deyim. Çok sıcak bir yaz akşamında Kargo sahnede. Bense onu göremeyecek kadar çok uzak bir noktadayım kalabalıktan dolayı. Keyifli şarkılarla konser devam eder, o sırada yanımda biri belirir, inanamayıp dönüp bir daha ve bir daha bakarım o kişiye, çünkü o kişi benim kalbimin atış ritmini değiştiren, aynı şehirde yani İstanbul'da yaşamamıza rağmen bazı durumlar dışında hiç denk gelmediğim, bakıp konuşamadığım adamdır. İkimizde birbirimizin adından başka hiçbir şeyi bilmiyorduk. Çok uzaktan ortak bir arkadaşımız vardı, o da olayı henüz bilmiyordu zaten. Tüm bu bakışmaların ardından yanımda gördüğüm kişiyle aynı şeyi düşündüğümüzü düşündüğümüz sırada Kargo sahnede "Yıldızların Altında" şarkısını söyler tam o sırada yağmur yağmaya başlar. Tipik bir Türk filmi formatında başlayan bir aşk hikayesinin şarkısını yıllar sonra bir kez daha canlı dinlediğimde ve kapanışa doğru "Yıldızların Altında" şarkısını söylediklerinde aklımdan bunlar geçti. Yaşanıp biten aşklarınız iyi hatırlanır olsun her zaman der ve cumartesi akşamki Mask'taki konsere geri dönerim.

İlgi azdı ve bu da beni şaşırttı!
Bir dinleyici olarak sesini başarılı bulduğum yeni Kargo Grubu'nu neden bu kadar az kişi dinlemeye gelmişti bilemedim. "Koray'lı Kargo tamamda yenisi benim için Kargo değildir." cümlesini röportajımdan sonra çok fazla duydum. Kaçıranlara şunu söyleyebilirim ki sahnede iki saate yakın enerjisi yüksek biri grup vardı.Yeni şarkılarının yanında eski şarkılarından da seçmeler yapmakla kalmayıp bir Sertap Erener bir de Kayahan şarkısı söylediler. İki  saate yakın aralıksız müzik vardı. Ben ve arkadaşım konserin sonunda İstiklal'de yürürken aynı cümleyi kurduk: "Bu kadar beklemiyordum, gerçekten de çok iyiydi!"

Favori şarkım: Beni Bırakma dinlemek için tıklayınız

1 yorum:

  1. Koray Candır =) ve yeni albümü çıktı çıkacak, ha Maskott çokmu iyiydi hayır tam bir hayal kırıklığıydı 2001 deki "Sade" albümünün yanından bile geçemedi, şimdilik Koraysız Kargo can çekişmekte gibi =( şöyle bir durum daha var Koraylı Kargo grubuda ülkemizde hak ettiği saygıyı alamadı, şuan çıkan rock grupları daha şanslı. ama bu yayınlardan sonra Kargonun şarkılarınıda merak ettim en kısa zamanda dinlemeye çalışacağım...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...