***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

23 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan'lar ve çocukluğumdan kalanlar...

Dolu dolu geçen çocukluğumun ardından aklımda kalanlarla ben çok seviyorum 23 Nisan kutlamalarını ya da o gün yaptıklarımı…
Gün erken başlardı zaman ister 23 Nisan ister 19 Mayıs ister 30 Ağustos olsun, fark etmezdi. İstikamet belliydi çünkü… Sabah erken kalkardık tüm aile ve süper bir kahvaltının ardından yolumuzu İnönü Stadı’na düşürürdük. Her yıl ortaya çok güzel gösteriler çıkardı. O şovları, yürüyüşleri, şiirleri, kısa konserleri izlemeyi severdim ben. Hayli güzel geçerdi zaman yani erken kalkmaya değerdi. Tam olarak hatırlayamasam da yaklaşık üç-dört saat sürerdi gösteriler. Gösteri bitince aktivitelerimiz son sürat devam ederdi tabii ki. Bazen Maçka Parkı’na gider orada, Lunaparkta eğlenirdik bazen de Gülhane’ye geçer orada çarpışan arabanın keyfine varıp, hayvanat bahçesini dolaşırdık.  Eğer vizyona yeni bir çizgi film ya da çocuk filmi girmişse onu da kaçırmazdık.

Her adımda yeni bir şeyler keşfetmek bana çok keyif verirdi.

Bazen bu etkinliğimize kuzenlerimi de dahil eder, daha kalabalık daha güzel vakit geçirirdik… O zaman İstiklal Caddesi’nde yürümek ve Tünel’e Tramvayla inmek çok daha keyif verirdi. Hayran hayran izlerdim caddeyi tramvaydan kafamı çıkararak. Yavaşça tünelde durunca da inmeyi istemesem de iner, başlardık yürümeye.

Bir de o gün yemekte dışarı da yenir üstüne de mutlaka tatlı keyfi yapılırdı… Çok keyif aldığım, mutlu güzel bir gün geçirirdik ailece. Uzun yıllar bu böyle devam etti. Liseye geçtiğimde ise gitmemeye başladık, mecburi okulda olma zorunluluğundan dolayı ve sonra da “büyüdüm artık gitmeyelim”in arkasına saklanıp, belki de uykuyu daha tatlı bulup hiç gitmedik…

Şimdi ne zaman belirli gün ve haftalar sıralamasında ulusal bayramlarımızı görsem hep bu yaptıklarımı aklımdan geçiririm ve teşekkür ederim anneme-babama bana çok güzel bir çocukluk yaşattıkları için. Aklımda yazmaya değer, unutamayacağım anılarımı biriktirdikleri için.

Küçük, kağıttan bayrağı ve balonu elinde olan Aslıhan; tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlarken size küçük bir mesaj vermek ister:

Her ne yaparsanız yapın, imkanlarınız ölçüsünde eğer mutlulukla, sevgiyle, huzurla, içtenlikle bir şeyleri yaparsanız anılarda hep canlı kalırsınız tıpkı benim şuan sizinle paylaştığım ve yazarken de mutlu olduğum gibi.

4 yorum:

  1. Çok eğlenceli ve içten bir yazı olmuş sevgili Aslıhan! Ellerine sağlık! :)

    YanıtlaSil
  2. eskıden hersey farklıydı,cocukken..
    bayramımız kutlu olsun :)

    YanıtlaSil
  3. içimizdeki çocuğun ve tüm çocukların 23 Nisanı kutlu olsun:)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...