***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

9 Haziran 2011 Perşembe

Seyir Keyfi ve Sky Ride İstanbul ile 4D İstanbul üzerinde helikopterle uçuş simülasyonu

Açıldığı günden beri gitmeyi planladığım İstanbul Safir 360 Seyir Terası’na geçen haftalarda gitme fırsatı yakaladım. Gitmeden önce gidenlere sorma merakımdan aldığım cevaplar hep çok güzel oldu ama gidip gördüğümde çok güzel değil; çok çok güzel dedim.

Safir; 261 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en yüksek binası. Zemin altındaki 43 metrelik kısmıyla da Türkiye’nin en derin binası. (En azından şimdilik bu böyle, yıllar ne gösterir bilemeyiz.)

Gelelim seyir terasına...

Terasa çıkmak için 54 katı ardınızda bırakmanız gerekiyor, korkmayın 54. kata bir dakikada hani ışık hızı misali çıkabiliyorsunuz. Buradan bir puan aldı bile benden Safir. Asansörden indikten sonra sizi terasta muhteşem bir manzara bekliyor, 4D’yi deneyimlemeden önce terasın keyfini çıkarın derim, çünkü keyfe değer, kalmaya değer mükemmellikte. Yükseklik korkusu olanlar buradan mahrum kalmamak için bu korkunuzu yenin derim size.

İstanbul’a aşık biri olarak, birçok şehre gidip yine de vazgeçilmezi İstanbul olan biri olarak, birkez daha aşık oldum yaşadığım kente. Resimde de gördüğünüz gibi sanki biri beni bu resme montajlamış değil mi? Ama öyle değil işte. Bu güzelliklere bu camdan işte böyle bakabiliyorsunuz.

Başlıyoruz…

Vee 4D gözlükler takıldı, kapılar kapandı, helikopterimiz bizi gündüz Levent’ten yani Safir’den aldı ve ilk durak olarak dünyanın en güzel yeri olan Boğaz Köprüsü’ne götürdü. Arabaların yanından geçerken kendinizi geri çekme hissine kapılıyorsunuz, sanki birbirinizin üzerine gidiyormuşcasına hareket ettiğinizden daha ilk durakta “Waooww! Müthiş bir şey bu.” cümlesini kuruyorsunuz. Sonra meşhur Kızkulesi geliyor, buraya geçerken denizi hissediyorsunuz, bir an yüzünüze gelen suyu silme ihtiyacı bile duyabilirsiniz. O kadar gerçek yani. Devam ediyoruz; Ayasofya, Süleymaniye Camii, Sultan Ahmet Camii, buralara girişte de ezan sesi sizi karşılıyor olacak. Devam ettiğinizde ise Topkapı Sarayı’nın kapısından içeri giriyor, oradan Yerebatan Sarnıcı’na geçiyorsunuz. Burada yarasaları önünüzden elinizde itme hissine kapılıp, tepki verebilirsiniz. Yolculuğunuza Yenikapı Mevlevihanesi, Haliç, Galata Kulesi ile devam edip, Taksim’in İstiklal Caddesi’nin kalabalığı ile devam ediyorsunuz. Burası da çok güzeldi, İstiklal’e tepeden bakmak keyif vericiydi. Sonrasında ise artık akşam olduğundan helikopteriniz sizi, aldığınız yere bırakıyor ve 10 dakika gibi kısa bir sürede birçok şey yapmış oluyorsunuz.

Şiddetle herkese gitmesini tavsiye ediyorum. Yolunuzu mutlaka bu alışveriş merkezine düşürüp, İstanbul’a bir de böyle tepeden bakın derim.

Sky Ride İstanbul‘da sizi neler bekliyor?

• İlk İstanbul üzerinde helikopterle uçuş simülasyonu

• Türkiye’nin ilk 3 boyutlu helikopter çekimleri

• İlk İstanbul temalı ve gerçek çekimli ‘Ride Film’

• Rüzgar, yağmur ve dokunma efektleri ile gerçekçi bir deneyim…

2 yorum:

  1. bende çok merak ediyorum 4d li İstanbul gezisini... internetten araştırdım ama istediğim bilgiye ulaşamadım .blogdan al haberi =) çok teşekkürler =)

    YanıtlaSil
  2. Aslıhan Gündüz10 Haziran 2011 16:31

    İşinize yaradıysa ne mutlu bana ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...