***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

21 Ekim 2010 Perşembe

Hamileyken de pilates yapmaya ne dersiniz?


Dünyanın en fit annesi Tracey Mallett tarafından da onaylanan fit annemiz Ebru Şallı Tan, doğum süresince yaptığı pilatesin faydalarını anlatmak ve yeni çıkardığı ki kendisi 7 yıldır pilates yapan biri olarak hamilelik pilatesi DVD'si hakkında bilgiler verdi. Bakın neler sordum, neler öğrendim…

 
Sırada 3. DVD varken, hamile pilatesi çıkarmanızın sebebi nedir?
Türkiye’de ilk defa 3 yıl önce pilates DVD’sini çıkardım ve büyük bir ilgi oldu. Hatta birinci DVD hala satılıyor. Yeni başlayanlar için olduğundan ilk defa başlayacak olanlar tercih ediyor. İkincisi orta seviyede olanlar için. Daha ileri seviyedeki insanlar için üçüncüyü yapacaktım, fakat hamile kaldım. Dolayısıyla o normal pilatesi çıkaramadım. Ama hamile pilatesini çıkardım. Türkiye’de bu yok. Ben de bunun eğitimini aldığım için 3. DVD’mi hamileliğimden dolayı hamile pilatesi olarak çıkardım.

Dünyanın en fit annesi olan Tracey Mallet tile de görüştünüz…
Evet, doğumdan bir hafta önce dünyanın en fit annesi Tracey Mallett Amerika’dan geldi. Onunla da hamile pilatesi ile ilgili bilgilerimi pekiştirdim. Birlikte de çalıştık. Sonrasında ise doğuma girdim.

Doğumunuz nasıl geçti?
Doğum son derece iyi geçti. Buradan da bir kez daha belirtmek istiyorum. Israrla 8 ay diye yazıyorlar ama 9 aylık doğurdum. 9 ay boyunca ilk 3 ay hariç, hamilelik pilatesinden yararlandım. Bu kadar sağlıklı ve fit hamilelik geçirmemin sebebi pilatestir diyebilirim. Birinci hamileliğimde de bundan çok yararlandım, ikincisinde de. Hamile pilatesi sütün artırımını da destekliyor.

Pilatesin hamilelere faydaları nelerdir?
Bebeğinizi sadece sütünüzle beslemek istiyorsanız ki bence öyle olmalı, tüm sağlık örgütleri de bunu söylüyor. Bu dönemde hamile pilatesinden her anlamda yararlanmalısınız. Şimdi Berk 20 günlük oldu. Daha yarı kırkı uçurup geldik buraya. Kendimi çok fit hissediyorum. Kesinlikle bunun tek sebebi, doğru nefes eşliğinde yaptığım hamile pilatesi. Bütün hamilelere de pilatesi öneriyorum. Benim DVD’lerimde son derece rahat bir şekilde hamile pilatesinden yararlanabilirler. Uzman görüşlerine de yer verdik. Akılda oluşabilecek her türlü soru cevabını bulsun istedik.

Kaç kilo verdiniz?
Berk zaten 2.700 kg. Kan ,su, plezanta toplamı derken 7-8 kiloyu buluyor ağırlığı. Yani ben hastaneden çıkarken zaten bu 8 kiloyu vermiştim. O yüzden 2 haftada değil, 3 günde 8 kiloyu vermiştim. Ama bu doğal bir süreç. Herkeste olan bir şey. Ben de zaten 8-9 kilo aldığım için, hepsini verip çıkmıştım hastaneden. Şimdi biraz daha zayıfladım. Emzirirken çok zayıflıyor anneler. Beren’de çok zayıflamıştım. Bu sefer öyle olsun istemiyorum, çünkü ekranlara dönüp tekrardan pilates yapacağım. Şimdi protein diyeti uyguluyorum kilo almak için.

Bahseder misiniz protein diyetinizden, neler yiyorsunuz?
4-5 tane yumurta beyazı. Gaz yapmayan gıdaları tüketiyorum. Çiğ sebzelerden yararlanamıyorum. Protein yönünden kısıtlanıyorum. Şekersiz besinler yiyorum. Ispanak, kabak, süt, yeşilçay, kayısı ve ayva kompostosu çok yiyorum. Mineralli su içiyorum. Su zaten süt yapıyor. Hem kas oranımı hem de sütümü artırmak için güzel besleniyorum. Kilo vermek istemiyorum. Zaten yarım saat emzirince 400-500 kalori veriyorsunuz bu da bir saat koşuya bedel. Ben de 2-3 saatte bir yapıyorum bunu. Çok kilomda olmadığından haliyle iyi beslenmem gerekiyor.

Kimler hamilelik pilatesini yapabilir?
Hamilelik döneminde pilates yapmak isteyen anne adayının daha önceden pilates yapmasını öneririm. Hiç spora alışkın olmayan, pilates yapmayan annenin hamile pilatesine başlaması uygun değildir. Bunu zaten DVD’min de başında açıklıyorum. Bu önemli bir ayrıntı. Ham ve de kilolu vücut birdenbire hamile pilatesine başlayamaz.

İlk 3 aydan sonra hamile pilatesinden güvenle faydalanabilirler. Herkesin son derce yapabileceği, (tabii ki doktorlarının da onayını alarak) pilatesten yararlanabilirler. İlk 3 ay sadece pilates değil, hiçbir sporu önermiyorlar. Bunun da sebebi düşük tehlikesinin olması.

Pilatesin size geri dönüşleri nasıl oldu ve oluyor?
Evlerde artık altın günü yerine pilates günleri yapılıyormuş. Gülmeyin, gerçekten bunlar benim kulağıma gelen haberler. Ayrıca hocalarda çok memnun. Ben pilatesi anlattıkça, ilgi duyanların sayısı arttı. Haliyele ekonomiye de katkım oldu diye düşünüyorum. Hocalar da bu durumdan memnunki bana teşekkür ediyorlar.  

Kimse 20 gün önce doğurmuş demez, bırakın demeyi doğum yapmış bir kişinin vücuduna da sahip değil üstelik. Gördüm, inandım, onayladım… Toplantı sırasında güzelliği kadar, fit oluşu da beni etkiledi.

7 yorum:

  1. hamile olursam düşünürüm sekerim

    YanıtlaSil
  2. Benim için pilates sosyetik hatunların vakit geçirme uğraşlarında birisi Ebru Şallı ablamız (ki kendisi 20.05.1980 doğumludur)30 yaşında hamile kalınca ve her TÜRK KIZI gibi ZAYIF OLMAYI GÜZEL OLMAK DEMEK OLDUĞUNU DÜŞÜNEN HATUNLARIMIZDAN OLDUĞUNDAN sürekli 36 beden diye tabir edile 0 beden olma takıntısı içerisindedir. pilates türü çözümlere ihtiyacı yoktur ama her takıntılı bayan gibi zayıf olma hastalığına yakalanmış ve bunu takıntı haline getirmiştir. Aslında güzelliği tescillenen bir eski mankenin yada güzelliği insanlar tarafından onaylanan hiçbir genç kızımızı piletese zayıflamaya sıfır beden olmaya ihtiyacı yoktur

    YanıtlaSil
  3. Pilates vücüttaki neredeyse tüm kasları çalıştırıp güçlendirdiği için herkese tavsiye ederim. sadece zayıf olmak için değil sıkılaşmak için birebir

    YanıtlaSil
  4. Sağlık için spor yapmak gerekiyor. Bu da tercihlerimize göre değişiyor. Bu yüzden A-Rıza pilatesi spor olarakdeğerlendirmeni söyleyebilirim...

    Evet, fit bir görünüm için pilates işe yarar bir spor Bahar.

    YanıtlaSil
  5. Hiç de katılmıyorum. Ben de çocuk dünyaya getirdim. Sağlıklı beslendim. 30 kg aldım. Doğumdan sonra 2 ay içerisinde eski kiloma geri döndüm. Hamileyken spor yapacaksanız sağlığınız için yapın, zayıf kalmak için değil. Onu yapım bunu yaptım derken zayıf ve güçsüz bebek sahibi olursunuz. Doğumdan sonra istediğiniz kadar spor yapın.
    Çok saçma bişey yaa. Hem çocuğum olsun hem kilo almim. Ozaman taşıyıcı anne bulun yada evlat edinin:/

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle burada benim de vurguladığım sağlıklı yaşam için gerekli olan sporun yapılması. Doğum sırasında yapılan spor hareketlerinin, doğum anında anneye yarar sağladığını söyleyen uzmanlarımız fazlalıkta. Benim vurgulamak istediğim buydu.

    Hamilelik sürecinde alınması gereken 13-15 kilo ideal kilodur. Sonrasında emzirme ve yapılan sporla birlikte kilolarınızdan bünyenizle doğru orantılı olarak verebilirsiniz...

    Şunu da unutmamak gerekli, hamilelik sürecinde her şeyden yemek ve çok kilo almakta iyi bir şey değil. Ortasını bulmak, doktor kontrollerinde sağlıklı bir süreç geçirmek önemli...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...