Namet’in hakiki
lezzetleri ile hazırlanacak olan pesto soslu “Mozzarella Peynirine Sarılı
Pastırma”, “Sucuklu Quiche Lorraine’’ (kiş loren) ve pastırma ve kuru domatesli
krema sos ile hazırlayacağımız “Parmesan Gnocchi” ın yapıma davet etsek sizi ne
dersiniz diyen Namet’e cevabım seve seve olunca; yemesi keyifli, tadı lezzetli,
günü güzel bir zaman dilimi geçirdim Mutfak Sanatları Akademisi’nde…
Namet, benimde soframda bulundurduğum, şarküteri ürünlerini yemeği tercih ettiğim markalardan biri olunca, MSA zaten sürekli workshoplarına katıldığım bir yer olunca çifte kavrulmuş lezzette kaçınılmaz oldu. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim anladımki ben pesto sosu soğuk sevmiyorum. Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma Pesto Sos tarifini yaparken bence pastırmanızı hafif kızartın tavada ve sosunuzu da ısıtın derim daha lezzetli bir tat için.
MSA Mutfağına, Namet’e bu keyifli workshop için teşekkür eder yaptıklarımızdan bir tarifte sizinle paylaşmak isterim.
Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma, Pesto Sos İle
Namet, benimde soframda bulundurduğum, şarküteri ürünlerini yemeği tercih ettiğim markalardan biri olunca, MSA zaten sürekli workshoplarına katıldığım bir yer olunca çifte kavrulmuş lezzette kaçınılmaz oldu. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim anladımki ben pesto sosu soğuk sevmiyorum. Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma Pesto Sos tarifini yaparken bence pastırmanızı hafif kızartın tavada ve sosunuzu da ısıtın derim daha lezzetli bir tat için.
MSA Mutfağına, Namet’e bu keyifli workshop için teşekkür eder yaptıklarımızdan bir tarifte sizinle paylaşmak isterim.
Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma, Pesto Sos İle
Malzemeler:
2 adet suda mozzarella, 65 gr çemensiz Namet pastırma, 4 dal taze fesleğen, Tuz-karabiber,
Zeytinyağı
Sos için: 50 gr taze fesleğen, 5-6 dal maydanoz, 50 gr dolmalık fıstık, 50 gr toz parmesan peynir, Zeytinyağı, Tuz-Karabiber
Sos için: 50 gr taze fesleğen, 5-6 dal maydanoz, 50 gr dolmalık fıstık, 50 gr toz parmesan peynir, Zeytinyağı, Tuz-Karabiber
Hazırlanışı:
Mozzarella peynirlerini ufak parçalar halinde kesin. Taze fesleğen, zeytinyağı,
tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Pastırma dilimleri ile peynirleri
gösterilen şekilde sarın. İsteğe göre tavada çok hafif kızartılabilir. Pesto
sos ile servis edin.
Sosun hazırlanışı: Fesleğen,
maydanoz, dolmalık fıstık, toz parmesan peynir ve zeytinyağını rondo’dan
geçirin.
elinize sağlıkkk :)
YanıtlaSil