***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

12 Aralık 2011 Pazartesi

Ben mutfaktayım yine en keyifli halimle…


Norveç Mutfağı’ndan lezzetler yapmak için MSA’nın mutfağına konuk oldum geçen gün. Profesyonel mutfakta yemek yapmak hem çok keyifli hem de daha az yorucu oluyor. Her şey önünüzde hazır olunca, kat-karıştır size kalıyor sadece. Ardından toparlamaya da gerek olmayınca değmeyin keyfime diyorsunuz.

Yapma aşamasında son derece keyifli olsam da yeme konusunda aynı şeyi söyleyemeyeceğim çünkü ben çiğ lezzetleri tadamayanlardanım. Ama ekipte olan ve yaptıklarını yiyen katılımcılar lezzetten gayet memnun kaldılar.

Yaptığımız lezzetlerden biri de Somon’du. Somon Balığı içerdiği birçok yararlı vitamin ve mineraller ile eşsiz bir besin kaynağı her ne kadar ben yiyemesemde… Somon Omega-3 yağ asitleri  bakımından da oldukça zengin. Araştırmalar, düzenli olarak Somon Balığı tüketen kişilerin kalp ve damar hastalıklarına karşı doğal mekanizması geliştirdiklerini göstermiş. Balığın her türlüsünün yararlı olduğunu hatırlatarak ve haftada mutlaka bir kez balık yeğin diyerek MSA’ya bu deneyim için teşekkür ediyorum.

2 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...