***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

8 Ocak 2011 Cumartesi

The New Italian Design 2.0 sergisi

Hafta sonu için değişik bir şeyler yapmayı planladığım bir günde mailime düşen sergi haberi ilgimi çekince "Hemen gitmeliyim." dedim kendi kendime ama uzun süre erteledim malesefki. Bugün ise artık gitmeliyim diyerek Santralistanbul’un yolunu tuttum The New Italian Design 2.0 sergisi için.
Sergi, yüzyılın ekonomik, politik, teknolojik değişimleri ile arasındaki bağı ve dönüşümleri belgeleyen çağdaş İtalyan tasarımının tanıtımı üzerine temellendirilerek hazırlanmış. Mobilya tasarımı bölümünden yeni iletişim şekillerini kucaklamaya, gıdadan web tasarımına, modadan tekstil tasarımına, takı tasarımından grafik ve multimediaya, mobilya ve dekoratif aksesuarlara kadar çeşitli ve zengin bir manzara ortaya çıkıyor. Sergide; ürün tasarımı üzerine 165, grafik üzerine 30, takı, ganta ve aksesuarlar gibi kişisel objeler üzerine 54, araştırma üzerine 14, food design üzerine 14, mekan tasarımı üzerine 5 olmak üzere toplamda 282 proje sunuluyor.
10 Aralıkta açılan sergi 23 Ocak’a kadar devam edecek. Giriş için ödemeniz gereken ücret ise; öğrenci 3TL, tam 7 TL.
Ben sergiye gidin diyorum, çünkü bununla birlikte 1. ve 2. katta yer alan “1910-2010 Kent, Yapı Çevre ve Mimarlık Kültürü Sergisi’ni de görebilirsiniz. 100 yıllık tarihsel süreci anlatan sergide İstanbul’un toplumsal-mekansal dönüşümü haritalar aracılığıyla sunuluyor.




4 yorum:

  1. NİL KARAGÜNEY8 Ocak 2011 23:27

    canım benim anlattıklarınla çok şey kaçırdığımın farkına vardım. Gerçekten güzel bir gn olmuş bidahaki sefere birlikte yeni keşifler yapmak üzeree ;))

    YanıtlaSil
  2. anlattıklarımdan fazlası var Nil'ciğim ;) Yeni keşiflere açık olan ben "peki" der ;)

    YanıtlaSil
  3. Adına keyif dedikleri şey vardır ya hani akşam kızıllığında bir yudum şarabı yudumlarken olduğu gibi..işte cumartesi günü öylesine keyifliydi..Santralistanbul mutlaka gezilmeli görülmeli, üstüne bir de dost sohbetiyle kahve içilmeli:)Ben ve Aslı için çok ama çok keyifli bir gündü, birkez daha canıgönülden teşekkürler Aslıcım:)

    YanıtlaSil
  4. Benzetme muhteşem Kankam :) Rica ederim, sık sık tekrarlamak dileğiyle bu güzel anları.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...