***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

3 Kasım 2010 Çarşamba

Bu pastalar yemeye kıyamayacağınız türden...

Deniz'in leziz pastalarını görmek için tıklayın!!!
Yanda görmüş olduğunuz resim, bir alışveriş mağazasının vitrininden çekilmedi. Nasıl yani dediğinizi duyar gibiyim. Evet evet mağaza vitrininden değil marifetli mi marifetli Deniz'in mutfağından hazırlanan pastalardan birinin görseli sadece. Üstelik ki bunu altını çizmek istiyorum, Deniz, bunları yaparken herhangi bir kalıp kullanmıyor. Hepsini kafasında tasarlayıp, en küçük ayrıntılarla saatlerce uğraşıp, işte bu "ama ben bunu yiyememki" diyeceğiniz leziz pastaları yapıyor.

Kendini bir pasta tasarımıyla anlatır mısın bize Deniz?
Dışarıdan bakıldığında renkli, eğlenceli, şık, muntazam, içeride eş anne. Pastalarım gibi yani nasıl görünüyorsa öyle. Şaşırtmayan, beklendiği gibi :)

"Plansız ve kendiliğinden gelişen bu macera şimdi işim oldu. Sanırım çok da iyi oldu" diye başlayan cümlelerle bloğunda bu işe nasıl başladığının sinyallerini vermişsin. Eee nasıl oldu bu pasta yapımı işi?
Asıl mesleğim yani eğitimim spor akademisi. Antrenörlük mezunuyum, badminton antrenörüyüm. Fakat iş hayatıma bankacılıkla başladım ve bankacılıkla sona erdirdim. Çok yoğun ve stresli bir ortamda çalışıyordum dolayısı ile evlendikten sonra bıraktım. Çoluk çocuk derken o gün bugündür evde çalışıyorum:) Pastacılık tamamen tesadüf ile başladı. Komşum Aslı’nın oğlunun doğum günü pastasını yapalım dedik ve başladık internette araştırmalara. O güne kadar elime şeker hamuru almışlığım veya pasta yapmışlığımda yok. Neyse hemen internetten sipariş verdim şeker hamuru ile tanıştım. Ben pek sevdim kendilerini, oda beni sevmiş olacak ki o gün bugündür beraberiz:) Bu bahsettiğim tanışıklık öyle uzun zaman değil 6 ay öncesine dayanır. Daha sonra da eşe dosta evde denediklerimi ikram ederek devam ettim. Bir iki yakın çevreden sipariş derken bugüne geldim.

Deniz'in mutfağından neler sipariş verebilir, neler isteyebiliriz?
Tüm özel günler için (doğum günü, düğün, kına gecesi vs…) daha doğrusu tüm kutlamalar için; pasta, kurabiye, tatlı tuzlu küçük ikramlıklar, yine tamamen kişiye özel tasarladığım butik çikolatalar da sipariş edebilirler.

Bloğuna tıklayanlarında benimle aynı şeyleri düşüneceğinden şüphem yok. Deniz bu pastalar gerçek mi? Ben bu pastaları kesip yemeye kıyamam. Nasıl ortaya çıkıyor bu tasarımlar?
Siparişi aldıktan sonra tema her ne ise önce kafamda tasarlıyorum, resmini çekiyorum ve işe koyuluyorum. Çoğu zaman kafamda tasarladıklarımı çizime döker, sonra işe başlarım. Mümkün olduğunca pasta sahibi hakkında çok bilgi sahibi olmak isterim, çünkü kişi hakkındaki küçücük bir detay, pastada dev bir şıklığa dönüşebiliyor. Detaylar benim için çok önemli, normal hayatta da böyleyim; fazla detaycıyım, derin bakmak isterim her şeye. Bu yönüm pastalarıma çok fazla yansıyor bence. Birde sadece temayı belirtip tasarımı tamamen bana bıraktıklarında çok daha iyi sonuçlar çıkıyor ortaya, rahat çalışıyorum o zaman… Kafamda o kadar çok şey var ki yapmak istediğim, çoğu zaman uyurken renkler, figürler havada uçuyor sanki. Yani pasta ile yatıyorum, pasta ile kalkıyorum.
 
Kullandığın malzemelerden de bahseder misin biraz. Bu leziz pastaları hazırlarken nelere dikkat ediyorsun?
Kesinlikle önce hijyene tabiki. 3 çocuklu (5,2 ve 1 yaş) bir anne olarak genelde evimde temizlik ilk kuraldır. Pastalarımda kesinlikle margarin, yağlı patisserie kremaları vs kullanmıyorum. Tüm ürünlerimde piyasadaki güvenilir markaların tereyağ, süt kreması vs ürünlerini kullanıyorum. Pastalarımda kullandığım tüm çikolataların kakao oranı %70 ve ithaldir. Gıda boyalarımı internet üzerinden yurtdışında getirtiyorum, yine onlarda markası piyasanın en iyi ve en güvenilir markası. Pasta da benim favorim çikolata frambuaz ikilisi, şiddetle tavsiye ederim:) Bu pastamdan mutlaka yemelisiniz.

Gelen siparişlerinin içinde seni en çok zorlayan ya da değişik bir sipariş veren oldu mu?
Açıkçası beni zorlayan bir tasarım hiç olmadı ama genelde bekarlığa veda partileri için istenen pastaları yaparken hala biraz yüzüm kızarıyor. Birde son dakika siparişlerinde biraz strese giriyorum tabiki. Yetişecek mi? İstediğim gibi olacak mı? diye…

Pasta yapmak, mutfağa girmek senin için ne ifade ediyor?

Çok şey ifade ediyor aslında,bu işi yapmaya başladığımdan bu yana kendimi daha mutlu,sakin ve dingin hissediyorum.
Sana nereden ulaşmalı, nasıl sipariş vermeli ve kaç gün içinde bu siparişleri teslim ediyorsun?
www.designofcookie.blogspot.com adresinden, debedil@gmail.com’a mail atarak ya da 0531 348 38 83 no’lu telefondan ulaşabilirler. Mümkün olduğu kadar erken sipariş her zaman tercihim ama yine de en geç 3 gün öncesinden sipariş onaylanmalı. Teslimatlarımı mesafeye bağlı olarak yol ücreti karşılığında eve teslim şeklinde yapıyorum ama genelde müşterilerim bizzat kendileri benden teslim alıyorlar.

Peki bu şekiller nasıl ortaya çıkıyor?
Özellikle açıklık getirmek istediğim bir konu var aslında, insanlar çok fazla mail atarak, pastalardaki figürlerin kalıplarını nerden alıyorsun gibi sorular soruyorlar. Dışarıda da aynı tepkilerle çok fazla karşılaşıyorum ve bu konu beni üzüyor aslında. Çünkü pastalarımda yaptığım tüm figürler, arabalar, mutfak pastadaki detaylar, insan figürleri kısacası tamamını kesinlikle elde yapıyorum. Resmen bir figürle saatlerce uğraştığım oluyor bazen. Oya gibi işliyorum onları. Çoğu zaman 2 ya da 3 saat uyuyorum, sabaha kadar tek tek uğraşıyorum figürlerle. Hal böyle olunca hangi kalıbı kullandın nerden aldın diye sorulunca acayip bozuluyorum. Örneğin geçenlerde bir pasta yaptım, Bahçeli bir ev. O evin çatısını minicik parçalarla tek tek örerek yaptım. Saatler sürdü… Aynı şekilde başka bir pastada rüzgar değirmenini yüzlerce minik parça keserek 4 saatte ördüm. Çok emek var gerçektende. Bunu özellikle belirtmek istiyorum, pastalarımdaki tüm detaylar, figürler elde yapılıyor. Kesinlikle kalıp kullanmıyorum…

41 yorum:

  1. Herbiri sanat eseri,elinin ve yüreğinin emeğine sağlık Deniz Hanımın.Size de teşekkürler Aslıhan Hanım bu güzel ve leziz pastaları bize sunduğunuz için.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  2. Merhabaaa ;
    Bizzat teşekkür ediyorum Nehire hanım güzel yorumunuz ve iyi dilekleriniz için.

    Aslı çok çok teşekkür ederim herşey için ,kendimi ilk defa bu kadar rahat anlatma fırsatı verdiğin ve blogunu bana açtığın için.

    YanıtlaSil
  3. WAYYY süperler hepsi, bayıldım ellerinze sağlıkk :) canım da çekti doğrusu ımm Aralık ayı için bir sipraiş düşünüyorum deniz hanım...

    Aslıhancım teşekkürler sana da böyle bir güzellikten haberimiz olduğu için...

    YanıtlaSil
  4. blog daki "g" harfi yumuşamaz Aslıhan'cığım :)

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim Zebuş hanım,siparişinizi bekliyorum merakla:)

    YanıtlaSil
  6. Nehire Hanım, rica ederim... Güzel olan her şeyi paylaşmaya devam edeceğim. Sırada yine bu kadar güzel bir röportajım var :)))

    Rica ederim Deniz, mutluluğun cümlelerine yansıdığından böyle dolu dolu ve de güzel bir röportaj ortaya çıkardık... Ben teşekkür ederim.

    Zebercet, teşekkürler canım benim :)))

    YanıtlaSil
  7. Deniz'in mutfağından kızımın 5 yaş pastası çıktı geçtiğimiz haziran ayında.. Ariel diye tutturan kızıma, her bir çocuk için pastanın üzerinden alınabilecek bir hayvan talebime, hiç kızmadan, hem de sabahlara kadar süren bir çalışma ile koca koca hayvanlar üreterek muhteşem bir pasta ortaya çıkaran sevgili "Deniz'in mutfağı"na bir de bu blogdan teşekkürler! Gerek görüntü, gerekse de tat olarak daha önce yapılan hiçbir pasta bu seneki pasta ile boy ölçüşemez...

    YanıtlaSil
  8. Merhaba,

    Ne kadar da güzel anlatmışsınız emeği...

    Yarışmamızda bol şanslar diliyorum.

    Ayrıca adınızı ve soyadınızı da yazarsanız, yarışmanın sonucu açısından bize kolaylık sağlar...

    YanıtlaSil
  9. bengü buse tunca4 Kasım 2010 21:42

    Bende bir anaokulu öğretmeni olarak ve mutfağa girip pasta yapmaya bayılan biri olarak söylemeliyim ki yaptığınız pastaları okadar beğendim ki ellerinize sağlık.Mutfaklı pastanız tam bir yaratıcılık örneği bizim meslekte de yaratıcılık ön planda olduğu için dikkatimi çekti doğrusu biraz da kıskandım:)sanırım yaratıcılığı geliştirmem lazım benim de mutfakta, size yetişmek imkansız olsada tekrar tekrar ellerinize sağlık..
    sağlıkla,mutlulukla kalın iyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
  10. Deniz Hanım,ellerinize ve emeklerinize sağlık. Aslıhancım böyle muhteşem pastalarla bizi buluşturduğun için senin de kalemine ve blog'una sağlık diyorum.

    Serap Duygulu

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkürler Serap Hanım...

    YanıtlaSil
  12. herbiri bir aşk' la sevgiyle yapılmış süperler
    pasta doğum gününde gelenksel olarak yenen bir tatlı gibi görülür meyveli kakaolu.... yada tatlı krizine girildiği zaman yenilen bir tür tatlı olarak değerlndirili ama siz sanat katmışsınız başka bir boyut kazandırmışssınız
    orjinal başarılarınızın devamını dilerim
    bare yarışamyada katılalım :d
    dilek ışık :D

    YanıtlaSil
  13. Bu mesaj atanlar arasında herhalde en şanslı olan kişi benim:) Deniz benim komşum:)) Ooo biz ailece onun ne pastalarını yemedik ki... Ama bizim için ve eminim onun için de en özel olanı Kerem'e yaptığı pastadır; ilk tasarımı, görücüye ilk çıkışı, şeker hamuruyla ilk tanışması, ilk "eyvah! hamur tutar mı?"sı. Sahi ben bu hediye pasta çekilişine katılmayı istemiyorum, zaten biz bol bol yiyoruz. Hatta biz onun sadece pastalarını da değil daha ne özel lezzetlerini yiyoruz:))

    Sevgiler

    Aslı

    YanıtlaSil
  14. bana kedi pasta yaparsa onu cok severim. seni sevdigim kadar cok aslihancim. hem fotografini ceker bloguma koyarim ( bilmesin ki sanatkar insan ben de sanatci bir fotografciyim ve sitem cok hit aliyor ) hem de afiyetle yerim... :)

    rusfet kokan hareketler bunlar di mi :)

    YanıtlaSil
  15. Deniz hanım,yaptığınız bütün pastalar gerçekten çok güzel,çok özgün tasarımlar sizi zevkle izliyorum...

    YanıtlaSil
  16. deniz hanım bloğunuza busenin bloğunda rastladım ve gördüklerime inanamadım. hepsinde bir hikaye yazmışsınız adeta.hepsi birbirinden güzel ve renkli,çok eğlenceli ve keyifli gerçekten. detaylar çok ince işlenmiş ve çok emek harcanmış.
    elerinize sağlık.(buarada hepsini yemek istiyorum:) tam bir çikolata ve pasta delisi olarak:))
    başarılarınızn devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  17. Pasta yapmak marifet ister kabul ediyorum. Ama her pasta için marifet çoğu zaman yetersiz kalır. İnsanın yemeye kıyamayacağı bu güzellikteki pastaları yapmak öncelikle çok büyük bir hayal gücü ister. Hayal kurabilecek kadar çocuksu, lezzet verecek kadar yetenekli, sevgisini katacak kadar anne olabilmek büyük bir başarı. (pasta sanatçımızın anne olup olmadığını bilmiyorum ama anne almak için çocuk doğurmak gerekmez.) Ellerinize sağlık Deniz hanım:)
    İmza: Aslıhan'ın ilkokul arkadaşı Z.

    YanıtlaSil
  18. Aslıhan ın ilkokul arkadaşı Sevgili Z ,
    Merhaba,çok güzel anlatmışsınız,çok çok teşekkür ederim.
    Bu arada 3 tane çocuğum var:)5,2 ve 1 yaşlarında:)

    YanıtlaSil
  19. Allah bağışlasın:) Nekadar güzel:) Benim de bir tane kızım var 1 yaşında:) İnsanın çocukları olunca hayal gücü sınırsın oluyor:) Belli oldu şimdi nasıl bukadar güzel şaheserler yarattığınız:)
    Aslıhanın ilkokul arkadaşı zeynep:)

    YanıtlaSil
  20. Ayy biri bana lütfen süpriz yapsın 27 ocakta bu pastalarla :)) ilgililere duyrulurr :))
    Gerçekten çok hoş pastalar el becerinize sağlık Deniz Hanım..
    şansım yaver giderse hediyemi 2 Aralıkta isteyebilirim sanırım :)

    Aslıhancım sanada çook teşekkür ederim vesile olduğun için :)

    şimdiden teşekkürler..
    ASLIHAN'IN arkadaşı ZEBUŞ'UN arkadaşı "NALAN" :)

    YanıtlaSil
  21. Deniz UNUDULMAZ5 Kasım 2010 17:18

    Merhaba,

    Gerçekten hepsi birbirinden mükemmel pastaların:)
    Tam bir sanat eseri ellerine ,yüreğine sağlık emeğin çok büyük belli,yaratıcılığına da diyecek bişey bulamıyorum herşey ortada.

    Mükemmel bir şeydir heralde yaptığını bu şekilde bütün herkesin görmesi.Deniz Hanım,aynı zamanda adaşım,Başarılarınızın devamını diliyorum

    Deniz UNUDULMAZ:)

    YanıtlaSil
  22. HAYAL EDİLEN, EDİLEBİLECEK NE VARSA SİZ DE VAR DENİZ HANIM......ELLERİNİZE GÜÇ KUVVET......


    YEŞİM ULUĞBAY....

    YanıtlaSil
  23. Nalan Zebercet duşmultur diye düşünüyorum, pasta isteğini :))) Bakalım ne kadar şanslısın? :)

    YanıtlaSil
  24. Ben Tuğçe Gözaydın. Pastalara hayran olmamak elde değil. Sabır işi olduğu apaçık belli insanın ağzını yüzünü krema yaparak yemek istediği türden pastalar bunlar :)). Canım acayip çekti sizi kutlarım. Aslıhan Hanım böyle bir çekiliş yaptığınız içinde sizi kutlarım pastamı sizinlede bölüşmeye hazırım :):) SEVGİLEEERR :D

    YanıtlaSil
  25. Allah Allah hiçte duymadım duymuyorum kapadım kulakalrımı :)))) önce ben isterim sonrasına bakrız artık :)

    YanıtlaSil
  26. çok ayıp! yakıştıramadım size Zebercet Hanım derhal yıkılın karşımdan.. :) önemli olan Deniz Hanımın yollamasıdır deyip sahneden ayrılıyorum.. herkese bol şans Zebercet harriççç :))))
    Nalan Deral

    YanıtlaSil
  27. Tuğçe Hanım, teşekkür ederim. Bloğu takibe devam sonrasında yine çok güzel bir başka çekiliş olacak :)

    Ben de Nalan Hanım'a katılıyorum Zebercet Hanım :)

    Ben de hepinize bol şanslar diliyorum...

    YanıtlaSil
  28. çok gerçekçi.. ellerinize sağlık harika ötesi görünüyo

    YanıtlaSil
  29. İş hayatının yoğun temposundan Sevgili arkadaşım Aslı'nın bloğuna bir süredir göz atmayı ihmal ettiğimi farkederken böyle bir güzellikle geç karşılaştığım için üzüldüm. Zaman zaman ve hatta bugün yaptığım Havuçlu Tarçınlı Keki kalıba dökerken evet ben bu işi yapmalıyım, yemek konusunda yeni bir şeyler bulmalı, yaratmalı ve belki de hobiden öte meslek haline getirmeliyim dedim kendi kendime. Şimdi de bu şahane eserlerle karşılaşınca bu'dur dedim. Dolayısıyla da çekilişin neticesindeki şanslı isim ben olmalıyım. Ben olmalıyım ki bu yaratıcılığı yakından görme fırsatım olsun ve ben de benzer bir yolda ilerliyor olayım. Aksi taktirde Aslı'cığım benim için sürpriz bir pasta yaptırmak durumunda kalabilirsin:)

    Emeğinize sağlık Deniz Hanım, hepsi birbirinden güzel; ama mutfaklı olan sanki hepsinden güzel:)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  30. Bunlar yemelik değil seyirlik olmuş sanat eseri adeta, elinize sağlık.Sevgiler

    YanıtlaSil
  31. bende erkek arkadaşımın dogum günü için bu çok şirin pastalardan düşünyorum.bu hediyeyeyi alırsam 2 kişiyi mutlu ediceksiniz.bi taşta iki kuş şans benimle olsun...

    YanıtlaSil
  32. 2.5 yaşındaki oğlumla beraber baktık pastalara.
    doğumgünün için hangisini istersin? diye sordum.
    oğlumun verdiği yanıt;'anne bu pastalar yenmez ki'oldu.ne kadar da haklı,biz bu pastalara bakmaya doyamıyoruz,nasıl keseriz ki bu sanat eserlerini...

    gerçekten ellerinize sağlık Deniz Hanım.nasıl emek verdiğiniz pastaların üstüne yansımış durumda.umarım herşey gönlünüzce olur.

    Aslıhan Hanım,sizi yeni takip etmeye başladım.
    yolunuz ve kaleminiz açık olsun.

    Esra Akdağ

    YanıtlaSil
  33. Erato, bakalım şansın ne kadar yaver gidecek ve sen mi kazanacaksın? :)))

    Utku'nun annesi, size ben de katılıyorum :)

    Pelin Miraç Kılıç, bilmiyorum yarın sabah göreceğiz sonuçları ...

    Esra Hanım, pastaların resimlerini gördüğümde ben de aynı şeyi söyledim :) Bu arada aslihan@annebebek.com.tr adresime oğlunuzun resmini gönderirseniz Aralık sayımıza koyarım. Ne dersiniz?

    Çok teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  34. İlginize çok teşekkür ederim,çok değerli yorumlarınızın beni ne kadar mutlu ettiğini anlatamam.Bir kez daha çooooookkk teşekkürler..

    Şu an itibari ile yani saat:00:05 tarih:11 Kasım.Yarışmamız sona erdi.Sevgili Aslıhan,yarın sabah sonucu burdan duyuracak:)

    Sevgiler
    Deniz

    YanıtlaSil
  35. yaaaaaaaaaaa aslıııııııııııııı... bu pastalar çooooook güzelllll yaaaaaaaaaaa.. çok kötüsünn

    YanıtlaSil
  36. Ama bu pastalardan biri Zehra'ya çıktı....

    YanıtlaSil
  37. Nayır nolamaz yıkıldım kelimeler paramparça :D :P

    YanıtlaSil
  38. Tuğçe, merak etme yine yeni bir çekilişim olacak ve belki de şanslı isim sen olacaksın :)

    YanıtlaSil
  39. Takipteyim efem o zaman :D

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...