***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

11 Ekim 2010 Pazartesi

10 AVM'de okurlarımızla buluştuk!


1-7 Ekim Dünya Emzirme Haftası sebebiyle 10 yıldır emzirme konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla bir sürü etkinlikler yapan Anne Bebek Dergi’sinin bu yılki çalışmalarında ben de vardım. Bir hafta boyunca 10 AVM’de başta anne sütünün önemi olmak üzere, çocuk sağlığına varan birçok konuda anne, anne adayı ve babalarla buluştuk…

Doktorlarımızla birlikte en çok vurguladığımız İLK 6 AY SADECE VE SADECE ANNE SÜTÜ sloganımızla birlikte, okurlarımızla buluşmanın keyfi ile seminerlerimizi gerçekleştirdik.


Bebeklerin en temel hakkı olan ANNE SÜTÜ; bebekle anne arasındaki duygusal bağın kuvvetlenmesinde en önemli etken. Toplantılarımız sırasında doktorlarımız, “bebeğim emmiyor.” diye bir cümleyi kabul etmediklerini, doğru emzirme tekniklerini kullanarak (ki bu göğsü makaslamadan, göğsün kahverengi bölümünü bebeğin ağzının tam kapatacağı şekilde vermekle) bu sorunu çözebileceklerini vurguladılar.




İLK 6 AY ANNE SÜTÜ ÇÜNKÜ;

Anne sütü sevginiz gibi bebeğinize özeldir, taklit edilemez!

Anne sütü bebeğin yaşayabilirliğini ve direncini artırır!

Anne sütünü artıran faktörler; bebeğin anneyi doğru emmesi, annenin bebeğinden duygusal uyarı alması, memelerin iyice boşaltılması, yeterli sıvı alımı ve annenin iyi dinlenip, yorulmamasıdır.

Emzirmek meme kanseri riskini azaltır.

Anne sütü bebeğin zeka gelişimini artırır.

Anne sütü bebeğin ilk aşısıdır. Anne sütü emen bebekler daha az hasta olur.

Dipnot: Meme başını çevreleyen kahverengi bölgedeki küçük kabartılar meme başının yumuşak olmasına ve bebeğin memeyi kolay bulmasına yardımcı olan özel salgılar üretirler. Meme başınızı her emzirmeden önce silmeyin ki bu salgılar görevlerini yapabilsinler.


1 yorum:

  1. fotolarda güzel çıkmışsın..ve başarılı bir çalışma olmuş bence :) adsız :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...