***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Koska'nın katkılarıyla MSA’nın mutfağına konuk oldum…





Yemek yapma konusunda becerikli olamasamda şefimizle birlikte -ki bana sadece karıştırıp kızartmak düşsede- lezzetli “tahin ve pekmez”i yaz günlerine denk gelen Ramazan Ayı için hazırlanan hafif bir menüde bir araya getirdik.

İşe önce Keçi Boynuzu Pekmezi ilavesiyle Acılı Çöp Şiş yapmayla başladık. Benim için değişik bir deneyim oldu, çünkü Keçi Boynuzu Pekmezi ile daha önce herhangi bir yemek yapmamıştım –ki yemek yaptığım anlar sayılıdır ya neyse- :) Tüm malzemeleri (sarımsak, arpacık soğanı, meksika biberi) karıştırıp soteledim, sonra kıymayla galeta ununu da ekleyip iyice yuğurdum. Şekil verip tavada pişirdikten sonra üzerine Koska Keçi Boynuzu Pekmezi’ni sürdüm. Böylece ana yemeğimi yapıp salatama geçtim hemen her şey hazır olunca yapması da yazması kadar kolay oluyor; doğra, karıştır, pişir ve olduuu :)

Salatanın ismi çok uzun (Nohutlu ve otlu peynirli salata, pirinç sirkesi ve tahin soslu) ve karışık gözüksede yapımı en kolay olandı. Sos için, Koska Tahin’ini, pirinç sirkesini, zeytin yağını, hardalı, tuzu ve karabiberi, karıştırdım ve yeşilliklerdenoluşan salatama ekledim. Sonuç mu? “Hımmm çok leziz” dedirticek türdendi. Eğer benim gibi salata düşkünüyseniz mutlaka bu sosu denemelisiniz.

Ana yemeğimizi yaptık, salatamızı da ve şimdi sıra tatlı yapımına geldi. “Vanilyalı dondurma ile serinletilniş Tahinli Kurabiye” yaptım. Klasik şekilde hazırladığınız kurabiyenin içine Koska Tahini’nden katmanızı kesinlikle ve kesinlikle tavsiye ediyorum hem daha gevrek hem de çok daha lezzetli oluyor. Denedim, yedim ve beğendim. :)

İşte geldim işin en lezzettli kısmına, evet evet yaptıklarımızı yeme kısmından bahsediyorum. Ben yaptım diye demiyorum ama gerçektende hepsi çok güzel olmuştu. Ellerime sağlık.

MSA’ya, Koska'ya, Global Tanıtım'a teşekkürler :)

9 yorum:

  1. verdiğiniz tarifler için teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim.. çalışmalarınızı takip ediyor ve sizi tebrik ediyorum...

    YanıtlaSil
  2. aşçılık yakışmış:))

    YanıtlaSil
  3. insan acıkınca guzel yemek yapar,özenerek yaparmış..aslı sen gördüğüm kadarıyla tokmuşsun,önune bakmıyosun..

    YanıtlaSil
  4. oo şekerim, ben her şey yapar, araya sıkıştırırım :) Yaşasın editör olmak :) başka bir çalışmada birlikte girelim mutfağa...

    YanıtlaSil
  5. Neee koska mı ayssssss okula gıderken ki koska geldı aklıma bı pasta alamamıstık gordugun gezdıgın senın olsunda as bole seylerde arkdslarını da dusun :D:D

    YanıtlaSil
  6. Eveet :))) Tamam bir dahaki mutfak tecrübeme seni de dahil edeceğim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...