***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

20 Temmuz 2010 Salı

Ben.. Ben… Ben…


Sanırım en zoru da bu...Kendini anlatmaya çalışmak...

“Büyüyünce ne olacaksın?” diye sorduklarında verdiğim cevap hep: “Spiker, muhabir, gazeteci…” olmuştur benim…

Çocukluk hayallerimizi, yaşam şartlarının bize sundukları değiştirmeye çalışsa da ben şuan sevdiğim işi yapıyorum. Sanırım bu yüzdendir ki yaptığım işten son derece keyif alıyorum.

Lise dönemimde okul gazetesi çıkarmaya çalışırlarken hadi ben de röportaj yapayım dedim ve Sevinç Erbulak’la ilk röportajımı yaptım, dergiyi çıkaramadığımızdan ilk röportajım yayınlanmamış olsa da benim için güzel bir deneyim olmuştu… Lise dönemi bir koşturmaca içinde hemen geçiverdi.

Vee üniversite süreci başlıyor derken bir baktım ki 2006’da Beykent Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nden mezun olmuşum. Her ilk mezun gibi –ki 2. sınıfta staj dışı başka bir yerde çalışmamış biri olarak- yaklaşık on ay iş aradım. Tabi bu süreçte nerede kurs var, orada ben modundayım. :=)

Excell İletişim’de stajımı yaptığımda “Evet ben doğru bir bölüm okumuşum.” dedim. Ama şimdi işin basın kısmında olunca “Evet hayat beni doğru yönlendirmiş.” diyorum.

İsteklerimle, bulduğum işler örtüşmeyince üzerimdeki hiç çalışmadım psikolojini atmak için yaklaşık altı ay Ercan Kazaz’ın asistanlığını yaptım. Ayrıldığımın ertesi günü Anneyiz.Biz’de Yazı İşleri Müdürü olan ve aynı zamanda üniversiteden arkadaşım Pınar Eslek aradı, bir proje için birilerini alacaklarını söyledi. Söz konusu Hürriyet ve Anneyiz.Biz gibi duyulmuş bir yayın organı olunca hiç düşünmeden görüşmeye gittim ve pazartesi de iş başı yaptım. Ama şans işte proje iptal oldu, sonra biraz web kısmında günlük haber girişlerini yaparken, e-marketin hazırlıkları başlayınca orada görev aldım ve müşteri hizmetleri bölümünde buldum kendimi. Dergiden editörümüz ayrılınca da Pınar Eslek ve Pınar Reyhan “sen bunu yapabilirsin” diyerek, dergi bölümüne geçirdiler beni ve böylece çocukluktan beri istediğim, şu andaki mesleğime (editörlüğe) ilk adımımı atmış oldum.

“Birileri size güveniyor, istediğiniz ama bilginizin olmadığı bir işin başına geçiriyor ve sizden olumlu bir sonuç bekliyor.” Bu düşünce üzerime çok fazla sorumluluk katsada işin üstesinden geldim ve ilk sayımı çıkardım. Ama hep söylediğim bir şey var; her nerde olursam olayım ne yaparsam yapayım Anneyiz.Biz’in yeri ben de ayrı… Aslında bakarsanız bu her şey de böyle değil midir? İlkler özeldir ve güzeldir…

Toplamda bir yıl çalıştıktan sonra, ayrılmak zorunda olduğum için 5-6 ay kadar ara verdim işime ve Mart 2009’da da Anne Bebek Dergisi’nde editör olarak işe başladım. Krizin patlak verdiği dönemde istediğim işi yapabilme hem de birilerinin aracı olmasına gerek kalmadan başladığım Anne Bebek Dergisi’nde devam ediyorum mesleğime… Bununla birlikte LCWorld Dergisi Köşe Sahibesi'yim, Carousel Instyle Dergisi'nde de Köşe Sahibesi ve gördüğünüz üzre Blogger'ım.

Sanırım ben mezun olduktan sonra çok uzun zamanını boşa geçirmeden iş bulan o şanslı insanlardanım.

Hani derler ya bir şeyi çok istersen eninde sonunda olur, evet gerçekten de çok ve içten isteyince ve de tabii ki çalışıp, uğraşınca oluyor…

Hırs her zaman “zarar verecek boyutta” olmadığı sürece ideallere ulaşmak için yardımcı olan bir çok öğeden biri…

İnandım, çalıştım, uğraştım ve de daha çok yolum var… Sadece yolun başında, iyi yerlerden başlayabilme şansına sahip olduğum ve bunu değerlendirmeyi başarabildiğim için kendimi şanslı hissediyorum…

16 yorum:

  1. Demek Gazeteci Doğdun; Gazeteci Oldun... :)

    YanıtlaSil
  2. Ya tabi bütü bu güzellikleri hakedebildikten sonra sorun yok diil mi Küçükhanım :) :) :) (bir de özlenense insan eğer farklıdır....acaba??? )

    YanıtlaSil
  3. tabiki de benim :)

    YanıtlaSil
  4. sen her yerde iş bulursun eğitimli işsizler ordusuna katılmazsın diye düşünüyorum maşallah sadece bu yazıyı bir cv ye eklesen diğer başvurulardan iki adım önde başlarsın her zaman hayallerin peşinden gitmen dileğiyle

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkür ederim.

    Hayallerimi seviyorum, sanırım onlarda beni seviyorlar ki "idare eder" yazılar çıkıyor ortaya :)

    Tekrar teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  6. Canım arkadaşımmmm,
    Yeni keşfetttim blogunu, çok güzel olmuş, ellerine sağlık... :)))
    Artık takipteyim, sık sık ziyaret ederim :)))

    YanıtlaSil
  7. Canııııımmmm,

    Çooook teşekkür ederim...

    Ben de seninkine baktııım. Seninki de süpeeer... Hatta blog hakkında sorularımı cevaplayabilecek kadar da bilgi sahibi olmuşsun sanırım... Yardımlarına ihtiyacım olabilir..

    Beğenmene çok sevindim, çok sağol tekrardan canım benim...

    YanıtlaSil
  8. Ben de çok teşekkür ederim... :)
    Her zaman, her türlü soruyla beklerim efenimm ;)

    YanıtlaSil
  9. Oooo süper oldu bunu duyduğum şekerim :)

    YanıtlaSil
  10. merhaba ben yeditepe sinema tvde burslu okudum ve bölümümden dereceyle mezun oldum ancak ne yazık ki aynen sizin ilk adımlarınızı atmaya başladığınız dönemlerdedki gibi hiç iş tecrübem olamadı ve mezun olalı 6 ay olmasına rağmen ne yazık ki iş bulamıyorum ama biliyor musunuz, sizin bu yazınızı okumak içimi kocaman bir umut ışığıyla doldurdu.ben hallerimden tam ümidimi kestiğim anda onlara daha sıkı sarılıp bırakmama gücünü verdiniz bana...teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba, okuduğu gibi ben de aynı süreçten geçtim ve hayatımda hiç çalışmamış biri olarak öncelikle bu psikolojiyi üzerimden atmak için kendime bir zaman dilimi koyup çalıştım. Bu şekilde işe başlayabilirsin bence... Ne mutluki bana yazım sizi olumlu bir yönde etkileyip, bir şeyleri bırakmamayı göstermiş. Belki de yıllar sonra iş tecrübenizi anlatırken, bir blogda yazan bir yazı beni etkiledi ve sonrasında ... lar yapmaya başladım diyeceksiniz... Bu çok güzel bir şey. Çok mutlu oldum içten gelen bu meseja, umarım her şey istediğiniz gibi olur. Çok sevgiler, hayallerin peşinden gitmeye devam bi şekilde seni buluyor çünkü...Çok çok sevgiler...

    YanıtlaSil
  12. Merhaba, ben de blogunuzu yeni keşfedenlerdenim, çok beğendim, sık sık ziyaret edeceğim.... sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. Ne güzel iyi ki gazeteci olmuşsun, hem severek hem de çok emek vererek yaptığın her yazından belli oluyor. Hele röportajlarına bayılıyorum. Zevkle kapsama alanındayım:)

    YanıtlaSil
  14. Evet çok seviyorum mesleğimi... Yazılarımdaki samimiyet karşı tarafa geçince çok mutlu oluyorum. Teşekkür ederim bu güzel cümleler için.

    YanıtlaSil
  15. Benim çevremde çok az insan istediği ve sevdiği bir işi yapıyor ben dahil :) Ama inatla savunuyorum ki her insanın sevdiğive bundan para kazanabilceği bir iş vardır, siz buna çok güzel bir örneksiniz! Bu sebeple takdir ettim başarınızı, azminizi, pozitif yaklaşımınızı, zaten gözünüzün içinin güldüğü fotoğraflarınızdan da belli. Mutlululğunuz daim olsun! Sevgiler,Nazli

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...