***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

23 Ekim 2017 Pazartesi

Emzirme Günlüğü *Anne Bebek Dergisi 202/Ekim Sayısı

Her yıl olduğu gibi bu yılda sizler için 1-7 Ekim Emzirme Haftası sebebiyle bir ek hazırladık. @bebeimgeliyor Hamile Eğitmeni ve Emzirme Danışmanı Esra Ertuğrul’a doğru emzirme tekniğini, sık yapılan hataları ve daha da önemlisi emzirmeye nasıl başlanması gerektiğini sorduk. @babiesandshop Bebek Alışveriş Koçu Gizem Kösoğlu Yılmaz’a ise hamilelik döneminde ve sonrasında hangi emzirme ürünlerini tercih etmemiz konusunda önerilerinin neler olduğunu sorduk. Emzirme tekniğini öğrendik, alışverişimizi yaptık da peki ama emzirme döneminde beslenmemizde nelere dikkat etmeliyiz? Sütünüz azsa bunu arttırmanın yolları var mı? Dergimizin de yazarı olan @gunesaksus Diyetisten Güneş Aksüs, iki çocuk annesi olarak deneyimi uzmanlığıyla birleştirerek yazdı. İşin bir de psikolojik tarafı var elbette. Pozitif olmak hayatın her alanında önemli. Peki ya emzirme döneminde? Emzirme döneminde annenin psikolojisi süt yapımını nasıl etkiliyor? Cevabını @emzirmepsikologu Psikolog ve Emzirme Uzmanı Pınar Güler’den aldık. Hepimiz biliyoruz: İlk altı ay anne sütü hatta bir sene anne sütü, gelin bir de bunun nedenini uzmanından dinleyelim. @guncelanne Çocuk Doktoru Elif Çakır süt oluşumunu ve evrelerini yazarken, @gebbepinar Ebe, Hynpo Birthing ve ActiveBirth Eğitimcisi Pınar Mallı emzirme döneminde nelere dikkat etmemiz gerektiğini bizlerle paylaştı.


Uzmanlar bilgiler verdi de anneler de durum ne derseniz? Hem ünlü annelerimize hem de blogger annelerimize sorduk: Emzirme döneminiz nasıl geçti? Sorumuzun cevabını; @kirazınannesi Gülden Avşaroğlu, @ebruakel Ebru Akel, @burcuukara Burcu Kara, @buseterim Buse Terim, @akasyasilturkmen Akasya Asıltürkmen, @burcugonder Burcu Gönder Parlak, @aslitandoga Aslı Tandoğan‘dan ve blogger annelerimizden aldık. Katkılarında dolayı; @nimostyloblog Ceren Demir, @esraeba Esra Eba, @melekicmeli Melek İçmeli Öğüt, @serapoguztan Serap Oğuz Tan, @serenozguntunc Seren Özgün Tunç, @eniselives Enise Gülşah Yılmaz ve @haleyondem Hale Yöndem’e teşekkür ediyoruz. 

Unutmayın anne sütü en mucizevi besindir.

Diyetisyen Seda Bulduk @diyetisyensedabulduk ve oğlu Aslan Bulduk Anne Sütü Eki’mizin kapak konuğu oldular. Bu güzel fotoğrafı da sevgili @cagdanmontas Çağdan Montaş çekti, teşekkür ediyoruz. 

Hazırlayan: @aslihangunduz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...