***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

...

14 Şubat 2011 Pazartesi

Aşk; yaşlılıktan titreyen eline, kalbinden gelen hızı katmaktır kimi zamanda...



Kimimiz bu ayı sever kutlarız kimimizde amaaan boşver der geçiştiririz ve de ekleriz, diğer günlerden farkı neki diye. Hemen farkını anlatayım size öyleyse. Aziz Valentine’nın öyküsü üçüncü yüzyıla dayanan yıllar önce yaşanmış bir aşk hikayesi. O dönemde Roma İmparatoru 2. Claudius zalimliklerinin sonucunda ortaya çıkan günde denilebilinirmiş aslında. Hikayeye göre İmparator’un anlattıklarının yanlış olduğunu söyleyen ve Aziz olarakta kabul edilen filozof Valentinus'un yakalanıp hapse atılmasıyla birlikte başlayan ve gardiyanın kör kardeşinin gözlerinin açılması umuduyla Valentinus’un yanına getirmesiyle devam eden hikaye, Julia’nın gözlerinin açılıp, Valentine’nın öldürülmesiyle efsaneleşir. O gün bugündür de 14 Şubat sevgililer günü olarak kutlanır. O gün dediğim yılda 14 Şubat 270.

Her yıl kutladığımız ya da kutlamasak bile “Sevgililer Günü” cümlesini geçirdiğimiz bu ay bana bir şey ifade etmiyor aslına bakarsınız. Hikayeyi özet olarak yazdım size. Bu onların hikayesi diye düşünüyorum ben. Kendi hikayem var benim diyorum sonra. Bu yüzden de ben bu günü yok sayan gruptanım. Yanlış anlaşılmasın özel günlere saygım ve de sevgim sonsuzdur ama “Sevgililer Günü” “Sevgilimle olan gün” kavramıyla karışınca ben özel zamanlarımdan biri olarak kabul etmiyorum bugünü.

Aşkı severim hem de dolu dizgin yaşarım.
Aşk; her zaman gülücüklerle bakmayı sağlar.
Aşk; hep iki kişilik düşündürür.
Aşk; heyecan katar.
Aşk; huzur verir.
Aşk; ansızın, anlık mutluluk sağlar.
Aşk; kalbi hızlandırır, yüzü kızartır, elleri terletir, cümleleri karıştırır ama yine de
Aşk; işte ben buradayım ey hayat dedirtir her seferinde, yaşattığı tüm güzelliklerle.
Aşk; yaşlılıktan titreyen eline, kalbinden gelen hızı katmaktır kimi zamanda...


Aşk; bence bunlardan ibaret ama iki afacana da sormadan edemedim. Cevaplara bakar mısınız?

"9 yaşındaki Emir, hayal olduğunu; 5 yaşındaki Ece Naz ise evcilik oyunu, birlikte el ele yürümek ve birbirine kırmızı gül vermek olduğunu söyledi."

Yaşlardan çıkan cevaplar “Aşkın yaşı yoktur” cümlesini bir kez daha hatırlatıyor bana. Tabiki bu yaşta çocuk aşkı anlamaz ama tanımlamalar hiçte fena değil derim ben. Siz ne dersiniz?

Hep savunduğum ve sanırım savunmaya da devam edeceğim değişmeyen bir şey var ki o da; aşkın, sevginin; zaman, mekan, doğru, yanlış, iyi, kötü, hiçbir ayrım yapmadan sonuna kadar devam demesi... Kendinize özel bir gün seçin sizde ve her yıl 14 Şubat yerine o günü kutlayın. O gün alın hediyenizi, o gün hazırlayın en şık sofranızı, o gün en güzel bir yerde ayırtın yerinizi, o gün hazırlanın sevdiğiniz için her zamankinden biraz daha özenli… Unutmayın, özel anları unutulmaz kılmak sizin elinizde.
Hep sevgiyle çoğalmayı umud eden Aslıhan . . .

6 yorum:

  1. Çok doğru tespitler :))hele emir ilerde tam çapkın olacak,belli..şimdiden söylediği şeye bakar mısın :)))

    YanıtlaSil
  2. şu günler itibari ile bende ki aşkı tarifi şu olsa gerek
    "ey aşk nerdesin" :)))

    YanıtlaSil
  3. Aşk; hep iki kişilik düşündürür...
    Çok güzel anlatmışın canım benım aşkkk cok başka:)

    Allah herkese gonlunde yatan aşkı wersın dıyelım ozmn bugun ıcın:)
    Sewene hergün 14 Şubat:)

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bir yazı olmuş,çocukların cevaplarına bayıldım :)

    YanıtlaSil
  5. Bence aşk Emir'in dediği gibi ne sadece hayal nede evcilik oyunu yada el ele romantik geçirilen dakilalar... kırmızı güller... sürprizler... Bence aradığın ruh ikizini bulduğunu hissettiğin anda onu bırakmayacaksın. kalbinin hızlı atmasına izin vereceksin ve herşeyden önemlisi her günü 14 şubat gibi kutlayacaksın....

    Son olarak benim bu yazıdan çıkardıklarım.
    1- İlk önce sevgili bulmak lazım [bekleyince gelmiyor biliyorum ama yine de ben bekliyorum :-)]
    2- Sevgilinle mutlaka özel bir tarih belirleyeceksin (Bu fikir için Aslıhan'a teşekkürler) ve bu tarihi asla unutmayacak elinden geldiğince o güne çok iyi hazırlanacaksın... (Tarih belirlerken kız arkadaşının doğum günü tanıştığınız gününe yakın yada sevgililer gününe yakın bir tarih olmamasına özen gösterilmeli)
    3- Çok alakasız bir tarihi belirledikten sonra eğer o tarih unutulmuşsa Affetmeyeceksin (zaten iki kişi için özel olan bir gün hatırlanmıyorsa sende UNUT gitsin)

    Sevgililer gününe yalnız girmiş birisi olarak bu yazı benim açımdan çok faydalı oldu. Bundan sonra hayatıma giren kızlar yandınız siz....

    YanıtlaSil
  6. Nimo, Emir bir de yakışıklıdır zaten aynen çapkın olma yolunda...

    Zebuş, " kısa bir yolculukta dönecek;)"

    Yasemin, evet bir aşk kızı olarak bambaşka yapan ve de en güzel yapan şey diyebilirim aşk için :)

    A-Rıza, ummaktan vazgeçtiğin anda aşk bulur seni. Faydalı bir yazı yazdıysam ne mutlu bana. Hayatına girenler yanar mı yanmaz mı bilinmez... :)

    Sevgiyle, sevgiler ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...