“Acaba bu hafta sonu nereye gitsek?” sorunuzun cevabını vermede
size yardımcı olmak isterim. Bence “Gaziantep”e gidin. Şehrin içinde bir yerden
bir yere gitmek de bir saat İstanbul’dan Gaziantep’e uçmak da bir saat. İşte bu
düşünce ile mart ayı içerisinde mini bir kültür turu yaptım. Bey Mahallesi ile
başlayıp, Zeugma Müzesi ile bitirdiğim gezimin sonunda şehrime; Doğu’nun Paris’i
olarak adlandırılan Gaziantep’in lezzetli kebaplarını, o meşhur Beryan
Çorbası’nı -ki yakın bir zamanda coğrafi işaretini de almış-, tadı damağımda
kalan Fıstıklı Katmer’inin lezzeti ile döndüm. Şimdi Gaziantep zamanı diyoruz,
çünkü ülkemin her köşesi keşfe değer. Oralara kadar gitmişken Merzimen Çayı ile
Fırat Nehri’nin birleştiği, dik kayalarla örtülü bir tepe üzerinde olan Rumkale’de
tekne turu yapmadan sakın ha dönmeyin. Sular altında kalan bu şehir sizi acayip
etkileyecek. Bir de tamam baklavasını alıp geleceksiniz ama salçasını, kırmızı
biberini ve fıstığını da alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder