***

Bu Blog'da: Ünlü isimlerle yapılan röportajlar ve hikayeleri, gidilen workshop'lar, izlenilen; film-tiyatro-konser notları ve hafta sonu önerileri yer almaktadır.

***

...

29 Ağustos 2014 Cuma

Anne Bebek Dergisi 164/Ağustos Evrim Solmaz Şener Röportajım

Yazın kendini iyice hissettirdiği, hamileliğini birazda zorladığı ama yine de rutin hamilelik durumları dışında rahat ve sakin bir hamilelik geçiren Evrim Solmaz ile Büyükada, Ada Palas Butik Otel’de buluştuk. Evrim Hanım kafa yapısı sebebiyle, otantik havasıyla, trafiksiz bir yaşamın olması ve istediği zaman İstanbul’a gidebilmesinden dolayı burada kalmayı tercih etmiş bu aralar. Sohbetimize başlamadan önce hemen “Aç mısınız, bir şeyler yiyin-için, rahat mısınız, iyisiniz değil mi?” diye sorular sorarak o anaç ruhu ile bizi karşıladı. Sanki hamile olan kendisi değil de bizim ekipmiş gibi. Anlayacağınız Evrim Hanım hazır bir şekilde ki karnını gören herkesin erkek dediği ve ultrasonda da erkek olduğunu gördükleri prensini bekliyor. Sıcak, samimi ve hiç bilmediğim bir Evrim Solmaz ile tanıştım. Gerçi artık o Evrim Solmaz Şener. Kendisi ile evliliğini, hamilelik sürecini ve iş hayatını konuştuk.  



Fotoğraf: Event’s Hill Photography


20 Ağustos 2014 Çarşamba

Namet ile MSA Mutfağı'na konuk oldum...

Namet’in hakiki lezzetleri ile hazırlanacak olan pesto soslu “Mozzarella Peynirine Sarılı Pastırma”, “Sucuklu Quiche Lorraine’’ (kiş loren) ve pastırma ve kuru domatesli krema sos ile hazırlayacağımız “Parmesan Gnocchi” ın yapıma davet etsek sizi ne dersiniz diyen Namet’e cevabım seve seve olunca; yemesi keyifli, tadı lezzetli, günü güzel bir zaman dilimi geçirdim Mutfak Sanatları Akademisi’nde…

Namet, benimde soframda bulundurduğum, şarküteri ürünlerini yemeği tercih ettiğim markalardan biri olunca, MSA zaten sürekli workshoplarına katıldığım bir yer olunca çifte kavrulmuş lezzette kaçınılmaz oldu. Ama şunu da söylemeden edemeyeceğim anladımki ben pesto sosu soğuk sevmiyorum. Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma Pesto Sos tarifini yaparken bence pastırmanızı hafif kızartın tavada ve sosunuzu da ısıtın derim daha lezzetli bir tat için.

MSA Mutfağına, Namet’e bu keyifli workshop için teşekkür eder yaptıklarımızdan bir tarifte sizinle paylaşmak isterim.

Mozarella Peynirine Sarılı Namet Pastırma, Pesto Sos İle
Malzemeler: 2 adet suda mozzarella, 65 gr çemensiz Namet pastırma, 4 dal taze fesleğen, Tuz-karabiber, Zeytinyağı

Sos için: 50 gr taze fesleğen, 5-6 dal maydanoz, 50 gr dolmalık fıstık, 50 gr toz parmesan peynir, Zeytinyağı, Tuz-Karabiber

Hazırlanışı: Mozzarella peynirlerini ufak parçalar halinde kesin. Taze fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Pastırma dilimleri ile peynirleri gösterilen şekilde sarın. İsteğe göre tavada çok hafif kızartılabilir. Pesto sos ile servis edin.


Sosun hazırlanışı: Fesleğen, maydanoz, dolmalık fıstık, toz parmesan peynir ve zeytinyağını rondo’dan geçirin.

14 Ağustos 2014 Perşembe

Manyas Kuş Cenneti Milli Parkı

Yol üstü duraklarında gezintiye çıkmayı sevenlerdenim ben. Yolumun üstünde hangi müze, hangi millipark, hangi görülmeye değer bir yer duysam gitmek isterim bir daha buradan geçer miyim acaba düşüncesiyle. Aynı düşünce ile uğradığım Manyas Kuş Cenneti notlarımı sizlerle paylaşmak isterim…

Kuş Cenneti Balıkesir İli’nin Bandırma/Manyas ilçesine bağlı. Kuşların, Anadolu’dan Avrupa’ya göç yolu üzerinde bulunmasından dolayı yıllar önce milli park haline getirilen Kuş Cenneti’ne geçiş dönemlerinde gelmenizi kesinlikle tavsiye ederim. Eğer benim gibi yazın ortasında giderseniz biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Adı Cennet olunca çok fazla beklediğim kuş seslerine çok az denk geldim diyebilirim. Geniş bir araziyi kaplayan yere ilk girdiğinizde sizi sağ bölümde kuşların maket gibi donduruldukları alan yer alıyor. Burada birçok kuş türünü görebilirsiniz. Bir kuş türleri sergisi gibi düşünebilirsiniz. Sonrasında ormanın içerisinde yürüyerek gözetleme kulesine çıkıp, size verilen dürbünle Manyas Gölü’nde bulunan kuşları gözlemleyebiliyorsunuz. Bunun dışında da yapabileceğiniz veya kuş seslerinden başınızın döneceği bir ortamla karşılaşmıyorsunuz maalesefki.

İnternet sitelerinden okuduğum şu notu da paylaşmak isterim sizinle: “Göl ve çevresi, sürüngenler ve çift yaşamlılar bakımından oldukça zengindir. Yapılan araştırmalarda göl ve yakın çevresinde 4 tür Semender, 6 tür Kurbağa, 4 tür Yılan, 2 tür Kertenkele ve 2 tür Kaplumbağa’nın bulunduğu kaydedilmiş.”

Kuş Cenneti’ne ille de gitmek istiyorum, ağaçların ve sazların üzerine yuva yapan kuş türlerini görmek istiyorum derseniz eğer dediğim gibi mutlaka ve mutlaka göç döneminde gitmenizi tavsiye ederim, yoksa benim gibi birkaç kuşa uzaktan bakıp geri dönmek zorunda kalırsınız…

Kuşların yoğun olduğu geçiş döneminde gittiğinizde ise Pelikan, balıkçıl, Kaşıkçı, Karabatak, Yaban Kazı, Yaban Ördeği ve Ötücülerden oluşan binlerce kuşu görebilirsiniz.

7 Ağustos 2014 Perşembe

Evrim Solmaz Şener Röportajımdan notlar…

Bu ay Anne Bebek Dergisi için Evrim Solmaz Şener ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdim. Her röportaj sonrası olduğu gibi de notlarımı hemen sizinle paylaşmak isterim. Röportajımı okumak ve hamile sağlığı, bebek bakımı, çocuk gelişimi gibi tüm merak edilen başlıkları yine yeni sayımızda okuyabilirsiniz diyerek geçiyorum röportaj detaylarına…

Çekim için Evrim Hanım’la Büyükada’da Ada Palas Butik Otel’de buluştuk. Otel adanın ara sokaklarında kalmış gizli bir kaçış yeri gibi keyifli ve de güzel. Onu da bir sonraki postumda size bir ada turuyla anlatıyor olacağım ama gidilip, kalınası bir yer diyebilirim…

Evrim Hanım eşi Arda Bey ile geldi yanımıza; gülen bir yüz ile. Otelde buluşmuş olabiliriz ama ev sahipliği yapan Evrim Hanım hemen ne yersiniz, ne içersiniz, iyi misiniz, bir arzunuz var mı diye sorarak başladı sohbetimize…

İstanbul’un karmaşasındansa ada da kalmanın bu süreçte kendisine iyi geldiğini düşündüğünden bir müddet daha doğanın, denizin havanın, yazın ve hamileliğinin tadını çıkarmak istediğinden ada yaşamına devam etmeyi planlıyor.

Canlı yayın fobisi olan biri olduğundan acaba röportaj sırasında kısa cevaplar şeklinde mi ilerleyecek yoksa zorlanacakmıyım düşüncesi ile gittiğim röportajım tam iki saat sürdü ve biz akıp giden bir sohbetin sonunda ne iyi oldu bu röportaj dedik…


Öğrenmeyi ve öğretmeyi seven, o sürekli bilgi alışverişinde olmayı önemseyen yapısından dolayı yüksek lisansını da yapmış mesleği ile ilgili.  Hamilelik öncesi Müjdat Gezen’de “Gerçek Üstü” dersi eğitimi veren Evrim Hanım doğum sonrasında da buna yine devam edecekmiş. Konuşmayı seven, gençlerle çalışmaktan son derece keyif alan, hoş sohbetli, anaç, misafirperver, kimseyi kırmamak için orta yol bulmaya çalışan, hayat bu her şey başımıza gelebilir bundan iyi çıkarımlarda bulunalım diyen ve eşi ile olan aşklarını, tanışmalarını anlatırken gözlerinin içinden kalpler çıkan bir kadın. Kafamda kurduğumdan bambaşka bir kadın ile tanışmaktan son derece mutlu olduğum Evrim Hanım’a teşekkür ediyor, Allah bir avazda doğursun diyorum…

Fotoğraf: www.eventshill.com 

Ada Palas Butik Otel: www.adapalas.com.tr 

#aslihangunduz #AnneBebekDergisi





4 Ağustos 2014 Pazartesi

Anne Bebek Dergisi 164/Ağustos Sayısı Bayilerde

Bu ay “Hiç boşuna uğraşmayın, size gülen halimle bir poz vermeyeceğim.” diyen inatçı ama şirin bir prenses ile çekimlerimizi gerçekleştirdik. Fotoğraflarını çekmeye çalıştığımız sırada yerinde durmayan, ufacık bir yerde leke görse hemen onu silmek isteyen titiz mi titiz olan kapak bebeğimize teşekkür ediyor, ailesiyle sağlıklı ve de keyifli bir yaşam diliyoruz.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...